Bitcoins tystaste tjurkörning hittills fortsätter att ta fart

  • En hausseartad installation har slutförts
  • Inga mynt kvar att dumpa
  • Människor bryr sig bara inte (och det är bra)

Den 17 november steg Bitcoin till en topp på 2020 på $ 17,085 på Bitstamp-börsen kl. 12:44. UTC, trots att både guld- och aktieterminer drar sig tillbaka.

Detta är den högsta nivån som flaggskeppskryptovalutan har nått sedan 7 januari 2018.

Bitcoin har för närvarande ett marknadsvärde på 316 miljarder dollar, med mer än 99 procent Bitcoin Code av sina innehavare för närvarande i pengar, enligt uppgifter från IntoTheBlock.

En hausseartad installation har slutförts

NorthmanTraders främsta marknadsstrateg, Sven Henrich, har tagit till Twitter för att påpeka att Bitcoin nu har nått sitt mål på 17 000 dollar.

Tillbaka i augusti såg han en hausseartad omvänd huvud-och-axel-installation som nu framgångsrikt har spelat ut.

Med sådana marknadsaktörer som MicroStrategy och Grayscale som absorberar Bitcoins leverans har börserna sett sina Bitcoin-reserver torkat upp i snabb takt.

NuggetsNews VD Alex Saunders konstaterar att antalet överföringar till börser faktiskt minskar den här gången och inte ökar, vilket leder till brist på utbudssidan.

Relaterade JPMorgan säger att institutioner tappar guld-ETF: er för Bitcoin

JPMorgan säger att institutioner tappar guldfonder för Bitcoin

Människor bryr sig bara inte (och det är bra)

Medan Bitcoins glödande tjurkörning i slutet av 2017 var bland de mest populära ämnena vid Thanksgiving-borden det året, har kryptovalutans senaste rally oftast förblivit under radaren.

eToros Guy Hirsch berättade för Bloomberg att Bitcoin slipade högre i en „snigeltakt“ eftersom denna uppåtgående trend är mycket mindre spekulativ:

Detta rally är helt klart annorlunda på flera sätt.

Enligt data från Google Trends är sökintresset i Bitcoin bara 11 procent i förhållande till dess högsta popularitet i december 2017. Som jämförelse var det 24 procent i juni 2019 när toppkrypto handlade under 14 000 dollar.